Riviercruise Portugal

Groepsreizen Heen- & terugvlucht

Ontdek één van de meest adembenemende wijnregio’s ter wereld, de Dourovallei van Portugal. Hier produceert men al eeuwenlang de beroemde porto. De streek behoort met haar traditie van wijnbouw, haar rijke geschiedenis en haar uitzonderlijke landschappen tot het Werelderfgoed van UNESCO. Ook het aangenaam klimaat en de fado- en flamencoavonden zullen u ongetwijfeld bekoren.

Afreisdatum: 22 juli 2020

 

MS Miguel Torga

Uw verblijf aan boord zal eveneens tot in de puntjes verzorgd zijn. Het rivierschip Miguel Torga is een recent gebouwd vijfankerschip met een moderne inrichting en gastvrije bemanning. Aan boord geniet u van volpension met een verfijnde keuken. Daarbovenop zijn ook de dranken inbegrepen, zowel in de bar als in het restaurant. Ga mee op deze Nederlandstalig begeleide riviercruise en laat u betoveren door de charme en authenticiteit van deze bijzondere streek.<br />
 
Uw verblijf aan boord zal eveneens tot in de puntjes verzorgd zijn. Het rivierschip Miguel Torga is een recent gebouwd vijfankerschip met een moderne inrichting en gastvrije bemanning. Aan boord geniet u van volpension met een verfijnde keuken. Daarbovenop zijn ook de dranken inbegrepen, zowel in de bar als in het restaurant. Ga mee op deze Nederlandstalig begeleide riviercruise en laat u betoveren door de charme en authenticiteit van deze bijzondere streek.
 

Jouw reisschema

Dag 1

22 juli: Porto

Vlucht van Brussel naar Porto en transfer naar het schip. Na de inscheping volgt een welkomstdrank en een voorstelling van de bemanning. Na het diner is er nog een optionele uitstap per autocar, op ontdekking van het prachtig verlichte Porto.
 

Dag 2

23 juli: Porto

Na het ontbijt is er een optioneel bezoek aan Porto, één van de oudste steden van Europa. Daarna is er een vrije namiddag met mogelijkheid tot transfer naar het centrum per rabelo, een traditionele boot die eeuwen geleden ontworpen werd om wijntonnen te vervoeren. Na het diner is er een fado-avond. Deze sterke melancholische zangkunst werd oorspronkelijk opgevoerd in armzalige kroegen en bordelen. Daarna groeide de fado uit tot het Portugese levenslied bij uitstek.
 

Dag 3

24 juli: Porto -Regua

Vrije ochtend in Porto. In de namiddag is er een optionele excursie naar Guimarães, de geboorteplaats van Portugal en ook de eerste hoofdstad van het land. Dit gezellig stadje heeft als bezienswaardigheden een kasteel uit de tiende eeuw en middeleeuwse wijken die door UNESCO tot Werelderfgoed zijn uitgeroepen.

Dag 4

25 juli: Regua - Vega de Terron

’s Ochtends is er een excursie naar Vila Real, een stad bekend voor haar religieuze architectuur. Na de lunch varen we verder landinwaarts. Vanaf het schip zult u prachtige landschappen zien voorbijglijden met glooiende heuvels en uitgestrekte wijngaarden aan beide oevers. ’s Avonds meren we aan in Vega de Terron, gelegen aan de Portugees-Spaanse grens. Om in de Spaanse sfeer te raken is er na het diner een flamenco-avond. Olé!

Dag 5

26 juli: Barca d'Alva - Salamanca

Vandaag volgt één van de hoogtepunten van de reis: Salamanca. Deze Spaanse stad herbergt uitzonderlijke parels van de Romeinse, Arabische en christelijke architectuur. De bekende universiteit van Salamanca dateert van 1218 en is één van de oudste ter wereld. Ontdek de stad en haar monumenten tijdens de optionele daguitstap (lunch inbegrepen).
 

Dag 6

27 juli - Barca d' Alva – Ferradosa – Pinhao

’s Ochtends vaart het schip doorheen de Dourovallei. Na de lunch is er een optionele uitstap die in het teken staat van de portwijnen. We volgen de wijnroute en houden halt in de belvedère in het hartje van de wijngaard. Daarna wonen we een wijnproeverij bij in een quinta, een typisch Portugees wijnhuis, vergelijkbaar met een Franse château. Diner en gala-avond aan boord.
 

Dag 7

28 juli: Pinhao - Porto

’s Ochtends staat er een geleid bezoek aan de historische stad Lamego op het programma (optioneel). U bezoekt er onder andere de kerk Nossa Senhora dos Remedios en de kathedraal. In de namiddag wordt er gevaren richting Porto. Als afsluiter van de reis is er na het diner nog een laatste folkloreavond.

 

Dag 8

29 juli: Porto

Ontbijt en ontscheping. Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.


 
SelectTogether Cruises
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1795

Prijs per persoon op basis van dubbele bezetting (hut met raam)
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Nederlandstalige reisbegeleiding (bij min. 15 deelnemers)
 • Vluchten Brussel – Porto (heen / terug) in economy class
 • Transfers op dag 1 en dag 8
 • Verblijf in het gekozen type hut
 • Volpension aan boord
 • Dranken bij de maaltijden en aan de bar
 • Gratis wifi in de loungebar
 • Audiofoonsysteem tijdens de excursies
 • Folkloreavonden met fado- en flamenco-optredens
 • Repatriëringsverzekering van Europ Assistance
 • Havengelden, BTW en Garantiefonds Reizen
 
 
 • overige verzekeringen
 • excursies
 • dranken van de speciale kaart
 • niet-vermelde diensten
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.