Op zoek naar het Noorderlicht

Groepsreizen Heen- & terugvlucht

Ontdek het magische noorderlicht tijdens een ontdekkingsreis langs de prachtige kust van Noord-Noorwegen, waar de natuur en cultuur je versteld doen staan. Ontdek de idyllische eilandengroep Lofoten, zo mooi dat ze UNESCO werelderfgoed zijn, verblijf in typische vissershuisjes en maak een kleine cruise langs de adembenemende kustlandschappen.
 
Deze reis wordt slechts eenmaal per jaar georganiseerd, tijdens de beste maand en de beste stand van de maan, om het noorderlicht in de beste omstandigheden te kunnen aanschouwen en fotograferen.
 

Jouw reisschema

Dag 1

Brussel – Oslo – Evenes

Vanuit Brussel vertrek je naar Evenes met een overstap in Oslo. Hier word je opgehaald en met een transfer naar Svolvaer gebracht. Je overnacht in een echte rorbu, een typisch Noors vissershuisje aan de rand van het water. Deze rorbus werden vroeger gebruikt als tijdelijke slaapplaats voor kabeljauwvissers. Geen betere manier om je vakantie te beginnen! ’s Avonds geniet je van een 3-gangenmenu in een lokaal restaurant.

Dag 2

De Lofoten

Na een stevig ontbijt vertrek je op een boottocht door de Lofoten, waar je kennismaakt met haar prachtige landschappen. Je vaart ook fjorden en inhammen binnen, zo kan je zeearenden en andere zeldzame vogelsoorten spotten. Zie je een school haring in de buurt, dan is de kans groot dat je ook enkele orka’s tegenkomt. ’s Avonds ga je meteen op zoek naar het Noorderlicht, in het Polar Light Center in Laukvik. Hier krijg je een lezing en kan je vanop het strand (hopelijk) het fenomeen bewonderen.

Dag 3

De Lofoten

In de ochtend maak je een sightseeing tour door de Lofoten. Hierbij bezoek je ook het Lofotr Viking Museum in Borg. Na de middag maak je een stop in Nusfjord, ooit een van de belangrijkste vissersdorpjes in de regio en nog steeds een wondermooi plekje. In de loop van de avond vaar je met een schip van Hurtigruten noordwaarts, langs de kustlijn van Finnmark of Noors Lapland. Je vaart o.a. langs de eilandenarchipel van Vesterålen en overnacht in een buitenhut van het schip.

Dag 4

Tromsø

Tijdens de voormiddag heb je aan boord van de Hurtigruten tijd om het ship te verkennen en eventueel zeeleven te spotten. Kort na de middag arriveer je in Tromsø, dat ook wel het Parijs van het hoge Noorden wordt genoemd. Te voet maak je een eerste korte verkenning door de fascinerende stad, met haar interessante galerijen en musea, de Arctische kathedraal en de Mack brouwerij. Er zijn ook tal van schattige winkels en levendige cafeetjes. Je dineert in het restaurant van je hotel.

Dag 5

Tromsø

In de voormiddag breng je een bezoek aan het Polar museum, dat gevestigd is in een van de oudste huizen van Tromsø. Hier kom je alles te weten over de rol van de stad in de zeehondenjacht en de vele expedities naar Arctische wateren. Daarna bezoek je de Arctische kathedraal, gekend voor haar grote glasramen en moderne bouwstijl. In het Polaria museum geniet je dan waar van documentaires over het noorderlicht. Na de middag geniet je van vrije tijd, alvorens weer in te schepen op de Hurtigruten.

Dag 6

Hammersfest

Vroege vogels kunnen in Hammersfest, de meest noordelijke stad van Noorwegen, kort van boord voor een bezoekje. Later meert het schip aan in Honningsvåg, waar je een bezoek brengt aan de Noordkaap, Europa’s meest noordelijke punt. Bewonder hier de weidse uitzichten op de Arctische Oceaan. Daarna zet de tocht zich verder naar Kjøllefjord, een oude handelspost met een ‘Sami’ kerk. De volgende stop is Mehamn, een typsich vissersdorpje. Vervolgens vaart het schip naar haar eindbestemming, Kirkenes.

Dag 7

Kirkenes

Bij aankomst in Kirkenes vertrek je meteen op een unieke King crab safari. Je gaat in de fjorden op zoek naar de reuzenkrabben, daarna worden ze vers klaargemaakt op de boot. Een onvergetelijke culinaire ervaring! Op de terugweg verken je het gebied rond de Russische grenspost, daarna breng je een bezoek aan het Kirkenes Snowhotel met haar rendierpark en huskykennel. Hier dineer je ook. De afgelegen ligging is ideaal om een laatste blik te werpen op het noorderlicht, mocht het zich voordoen.

Dag 8

Kirkenes – Oslo – Brussel

Na een Scandinavisch ontbijtbuffet, is het tijd voor je check-out. Een transfer brengt je in de loop van de voormiddag naar de luchthaven van Kirkenes. Van hieruit vlieg je via Oslo weer terug naar Brussel.
Asteria Expeditions
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

2860

per persoon o.b.v. dubbele bezetting
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
  • Heen- en terugvlucht
  • Taksen
  • Transfers
  • Alle activiteiten
  • Maaltijden
  • Eigen uitgaven
  • Extra excursies
  • Niet vermelde diensten
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.