Rondreis: proeven van het echte Italië

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

Wil jij ook graag authentiek logeren in middeleeuwse dorpjes en de ziel van Italië ontdekken? Wil je contact leggen met de plaatselijke bevolking en Italië beleven als een echte Italiaan? Zoek je een road trip met voldoende vrijheid maar zonder stress? Dan is deze rondreis iets voor jou! 

Hoe werkt het?

Deze reis is de ideale combinatie van gemak en vrijheid. De vrijheid zit hem in de manier van reizen. Wil je zelf naar Italië rijden en deze rondreis met je eigen vertrouwde wagen maken, eventueel met een tussenstop? Dat kan! Neem je liever het vliegtuig naar Milaan of Firenze (al dan niet met een dagje ter plaatse) om van daaruit een huurwagen te nemen? Dat kan ook!  De vertrekdatum mag je helemaal zelf kiezen. De rondreis en verblijfplaatsen hebben wij voor jou uitgestippeld. Vertel ons je voorkeuren, en wij werken met plezier een vrijblijvend volledig voorstel voor je uit.<br />
 
Deze reis is de ideale combinatie van gemak en vrijheid. De vrijheid zit hem in de manier van reizen. Wil je zelf naar Italië rijden en deze rondreis met je eigen vertrouwde wagen maken, eventueel met een tussenstop? Dat kan! Neem je liever het vliegtuig naar Milaan of Firenze (al dan niet met een dagje ter plaatse) om van daaruit een huurwagen te nemen? Dat kan ook!  De vertrekdatum mag je helemaal zelf kiezen. De rondreis en verblijfplaatsen hebben wij voor jou uitgestippeld. Vertel ons je voorkeuren, en wij werken met plezier een vrijblijvend volledig voorstel voor je uit.
 

De rondreis

We hebben drie logeeradresjes voor je uitgezocht. Je begint je rondreis in Toscane, gevolgd door de Emilia-Romagna, ‘de buik van Italië’, en eindigt in Umbrië, ‘het groene hart van Italië’.  Je rijdt van het ene charmante verblijf naar het andere, en wordt steeds met veel liefde ontvangen door onze connecties ter plaatse. Je verblijft in typisch Italiaanse gebouwen:  ‘Alberghi diffusi’. Dat betekent dat de kamers verspreid liggen over het hele dorpje: in het hoofdgebouw, een bijgebouw, of verderop. Hieronder lees je het dag per dag reisschema in meer detail.
We hebben drie logeeradresjes voor je uitgezocht. Je begint je rondreis in Toscane, gevolgd door de Emilia-Romagna, ‘de buik van Italië’, en eindigt in Umbrië, ‘het groene hart van Italië’.  Je rijdt van het ene charmante verblijf naar het andere, en wordt steeds met veel liefde ontvangen door onze connecties ter plaatse. Je verblijft in typisch Italiaanse gebouwen:  ‘Alberghi diffusi’. Dat betekent dat de kamers verspreid liggen over het hele dorpje: in het hoofdgebouw, een bijgebouw, of verderop. Hieronder lees je het dag per dag reisschema in meer detail.

Jouw reisschema

Dag 1

Aankomst Palazzuolo

Aankomst in het oude dorpje Palazzuolo sul Senio, bij Ercole en Roberta. Met een beetje geluk ontmoet je er de enthousiaste Engels-Nederlandstalige James. Hij heeft zijn hart verpand aan deze streek en zal je met alle plezier adviseren over de gewoontes, de specialiteiten en de bezienswaardigheden. Vraag naar hem in de Locanda Senio, hij woont vlakbij.

Dag 2

Mugello of Chianti Rufina

Je logeert nog steeds in Palazzuolo sul Senio. Vandaag kun je het dorp verkennen of relaxen aan het zwembad. ‘s Namiddags bezoek je Mugello of bezoek je een cantina in de Chianti Rufina-streek.

Dag 3

Firenze of Arezzo

Je laatste dag in Palazzuolo sul Senio. Bezoek vandaag  Firenze of het nog relatief onbekende Arezzo, een historische stad op een heuvel, in de oudheid een van de belangrijkste zetels van de Etrusken. Het gezellige Cervia is een authentieke badplaats aan de Adriatische Kust.

Dag 4

Portico di Romagna

Vandaag reis je verder naar Portico di Romagna, bij voorkeur via het kleurrijke dorpje Brisighella, een pareltje van de Emilia-Romagna, en de adembenemende panoramische weg naar Modigliana en Tredozio. Je wordt verwelkomd in Hotel Al Vecchio Convento door Marisa, haar man Gianni of hun zonen Massimiliano of Matteo.

Dag 5

Vulkaan

Verken rustig het dorp. Bezoek in de namiddag de kleinste vulkaan van Italië en één van de dorpjes in de buurt, bijvoorbeeld Terra del Sole.

Dag 6

Ravenna

Bezoek in Ravenna de wereldberoemde mozaïeken uit de Romeinse en Byzantijnse periode. Een leuk adresje voor de lunch is Ca de Ven. Vlak om de hoek ligt het graf van de ‘Vader des Vaderlands’, de dichter Dante Alighieri. Bezoek ook de crypte van de nabijgelegen franciscanenkerk.

Dag 7

Bertinoro - Cesena - Perugia - Assisi

Vandaag reis je via Bertinoro en Cesena naar Assisi. Bertinoro is een mooi middeleeuws dorpje met een kasteel, ook ‘het balkon van Romagna’ genoemd. In Cesena bezoek je de Biblioteca Malatestiana uit de renaissance. Verder richting Perugia en Assisi. De Albergo diffuso hier is een oude boerderij en alle verblijven, inclusief het gebouw (ook winkel) waar je incheckt, liggen verspreid over het hele erf. Claudio en zijn familie heten je er van harte welkom.

Dag 8

Assisi

Assisi (Unesco-Werelderfgoed) is de geboortestad van de Heilige Sint-Franciscus. Bewonder de fresco’s van Giotto, slenter door de stad, of bezoek een wijnproducent (te regelen via het hotel). Relaxen aan het zwembad als afsluiter.

Dag 9

Perugia

Geniet in Perugia van alle culturele bezienswaardigheden uit de Etrukische, Romeinse en middeleeuwse periodes. Perugia is ook een gezellige universiteitsstad. Bezoek het oude kasteel (de Rocca Paolina), de Fontana Maggiore, het Palazzo dei Priori en de dom.

Transeurope, code TOSP0040 borchure Charming Italiz
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

599

per persoon, zonder vluchten
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
Meer weten over autoverhuur?

Lees er hier alles over.

Meer weten over autoverhuur?
 • 9 nachten in logies en ontbijt

 • viergangendiner in elke albergo diffuso.

 • welkomstdrankje en hapje bij aankomst op elk adres

 • mogelijkheid tot wijndegustatie bij een wijnboer of - handelaar   

 • de vluchten en transfers

 • de huurwagen

 • de verblijfstaksen

 • het inkomgeld voor de bezienswaardigheden die u bezoekt

 • dranken bij de maaltijden

 • alle persoonlijke uitgaven

-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.